14 December 2011

Awang Hitam Semakin Kurang Ajar

Ok dalam media cetak atau elektronik selalu keluarkan berita tentang Awang Hitam yang berlagak samseng kat tempat orang. Aku tak faham mereka ni dah la datang negara orang lepas tu suka sangat buat onar.....berlagak plak tu buat macam dok negara sendiri.


Salah satu contoh kat Metro katanya Awang Hitam dok ganggu dan keluarkan kata-kata lucah kat isteri orang tu. Memang pesen mereka kot kan kalau kita selalu dengar pun suka kacau2 perempuan....suka menggoda....jerat perempuan untuk jadikan mangsa penipuan dan macam-macam lagi la.....


Aku kan kalau keluar mana-mana kat area KL ni then terserempak dengan mereka mesti aku lari dok jauh-jauh.....bukan apa takut la sebab mereka ni semacam je. Bukan semua la tapi kebanyakan. Aku ingat lagi time tu aku dari HKL nak balik ke rumah la....so aku naik monorel Chow Kit tu. Masa sampai dekat escalator nak naik ke stesen tu ada la 4,5 orang Awang Hitam ni datang dari arah bertentangan. Masa aku dah nak sampai atas geng Awang Hitam tu baru naik escalator. Mereka macam bising2 dalam bahasa yang aku pun tak faham.....then salah sorang dari mereka tu berlari tiba-tiba ada kat sebelah aku masa jalan nak naik ke platform tu sambil buat ehemm ehemmm.....dalam hati aku terus eewwww gelinya. Takut pun ada gak sebab dah macam2 citer dengar pasal geng ni kan. Aku buat tak tau je. Nasib baik kaki panjang terus langkah besar2 naik ke atas then duduk kat tempat orang ramai.


Lepas tu kan tak habis lagi ni. Masa monorel sampai so aku pegi la beratur. Masa tu mereka dah nak masuk ikut pintu yang belah belakang. Boleh plak tiba-tiba datang nak masuk ikut pintu yang sama dengan aku.....so aku pun lari pegi masuk celah2 orang ramai kat pintu depan sekali. Huhhhh nasib baik stop sampai situ je. Macam bangang je kan mereka ni....ntah apa-apa. Kesimpulannya memang kurang ajar geng Awang Hitam ni sebab kawan2 aku pun pernah cerita benda yang lebih kurang sama jadi kat mereka.....dengan berita-berita yang selalu keluar kat tv dan paper lagi.


Kalau nak baca berita lebih lanjut tentang Awang Hitam yang ganggu isteri orang then kena belasah sampai lembik oleh orang ramai yang sudah muak dengan perangai mereka ni....boleh baca kat sini ok 30 Belasah Awang Hitam Samseng....


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails