31 December 2011

Last Entry 2011

Haiiiiii semua.....Alhamdulillah berkesempatan jugak update blog untuk hari terakhir 2011.....maklum la dengan internet yang agak sendu + syahdu ni tak berapa nak ada mood la untuk keje2 blog memblog ni.....setan punya pencuri kabel streamyx kat depan rumah aku ni.....harap korang cepat2 insaf.......sebelum ni balik kampung berdesup laju internet.....sekarang ni memang slow tahap ciban nak beranak la sebab guna berukband Celcom hehehe.....nasib baik ada yang prepaid ni....so topup je la....kat KL aku guna P1 Wimax tu......so bila balik kampung terpaksa la tinggal kan.....

Ok kembali ke tujuan asal......tahun 2011 bakal melabuhkan tirai....2012 bakal menjelang tiba......terlalu banyak perkara suka duka...pahit manis yang dah aku lalui.....semuanya akan disimpan rapi sebagai kenangan yang cukup manis dan bermakna....dan tak mungkin berulang lagi.....yang banyak mengajar aku tentang erti kehidupan.....menghargai segala nikmat, ujian, dan cabaran yang diperolehi....

Tahun 2011 banyak mengajar aku supaya menghargai masa.....menghargai kehidupan....menghargai segala peluang yang ada....menghargai kasih sayang.....menghargai orang2 sekeliling.....menghargai insan2 yang menyayangi aku......sebelum ni bukannya tak menghargai tapi kali ni lebih lebih lebih menghargai lagi ;P

Aku bersyukur segala impian aku tercapai.....kesabaran aku berbalas.....aku ada seseorang yang sangat menyayangi aku dan sentiasa bersama aku ketika susah atau senang.....ada bisnes.....kerjaya yang baik.....dan lain-lain kalau nak sebut memang banyak la.....tahun 2012 nanti tinggal nak mantapkan je apa yang diperolehi itu....'seseorang' itu dari 2009 lagi ada cuma semakin lama semakin kukuh....tinggal nak disatukan je ;P

Ok la nanti untuk perancangan 2012 aku sambung esok ke lusa ke.....sebab belum masuk 2012 lagi kan.....kita citer kemudian ok.....itu untuk first entry sempena 2012.....

Lastly......Happy New Year untuk semua yang mengenali diri ini dan juga kawan2 maya.....semoga dalam keadaan sihat sejahtera sentiasa.....tataaaaa ^_^


P/S: Malam ni balik KL.....bertolak 2011 sampai sana 2012 hehehe.....

26 December 2011

Aku Insan Biasa

Nak tanya sikit kan apa first impression korang kalau berhadapan ke....berkawan ke....berborak ke........tak kisah apa-apa ber je la dengan mereka yang terlibat dalam bidang psikologi dan kaunseling??????

Mesti mengharapkan kesempurnaan kan? Mengharapkan serba serbi perfect dari segi tingkah laku......perangai....sifat...emosi....percakapan.....personaliti dan sebagainya.....

Di sini la banyak orang salah faham.......mereka mengharapkan kami ni bersifat ala2 innocent.....ada ala2 ustazah pilihan gitu hehehe......


Sejak dari aku bergelar pelajar dalam bidang psikologi......sampai la sekarang dah jadi pensyarah dalam bidang yang sama......selalu terdengar kata-kata "Eh orang psikologi mana boleh marah2......mana boleh stress2 ni....apa daaaaa"

Begitu juga kawan-kawan aku yang kerja dalam bidang psikologi....tak kisah la pegawai psikologi ke...kaunselor ke.......selalu kena macam tu tau.....


Asal je terlibat dalam bidang psikologi atau kaunseling harus perfect ke???? Tidak....tidak.....tidak ok!!!!! Selagi mana tidak melanggar batas-batas sebagai manusia....bukan monyet......itu dikira ok la.....semua ni bergantung kepada individu itu sendiri....bukannya sebagai kumpulan atas label psikologi atau kaunseling.....


Stress......emosional.....ada perasaan nak marah....geram itu normal la....adat kehidupan kan......takde nikmat hidup kalau takde perasaan itu ok.......tak normal tau uolllsssss.....cuma kena pandai2 la control kan.....jangan la sampai perasaan itu membunuh jiwa dan mematikan hati kita......lite lite sudah....


Biasa la tu kan bebel2 geram kat orang-orang tertentu......stress dengan kerja.....rasa nak marah orang......bukannya kita marah or geram sampai nak maki hamun or bunuh orang pun.....just bebel2 sendirian je......takde kesan apa pun.....tapi kalau dah melampau2 sakitkan hati kita.....maka haruslah di sound zassssss sekali lalu gitu....lepas tu dah senyap zip mulut ok hahaha.....


Kesian ahkak tau sampai kadang-kadang jadi serba salah......takkan nak berlakon ala2 ustazah kat depan orang kan....bercakap macam berbisik....gelak sikit2 je.....senyum tak nampak gigi.....siap berhadis bagai......tapi kat belakang azab uollllssssss......itu hipokrit namanya......dah la aku ni jenis huha huha.....tahu tak adik2 apa itttewww huha huha???? Maksudnya cakap banyak.....aku jadi pendiam time banyak kerja....lapar tahap kebulur nak putus perut....or mengantuk tahap tak boleh bukak mata je......kalau boleh time tidur pun nak bercakap jugak tau........

Entah la dah memang aku jenis sempoi, cool, rock sikit2 dan jenis giler2 sikit......aku enjoy......happy.......tenang dengan kehidupan aku.....aku mampu gembirakan orang2 sekeliling aku......gembirakan orang2 yang aku sayang dengan telatah dan kata-kata aku.....mampu buat mereka ketawa.......itu dah cukup.....

Jangan harapkan kesempurnaan kerana AKU INSAN BIASA :)

Ok cau cin cai.......tataaaaaaa :D


24 December 2011

Budak Budak Zaman Sekarang

"Wei babi sial ko ni"

"Hahahaha eh bengong gila.....fuck ko la"

"Eh sial kita nak pegi mana lepas ni"

"Babi bla bla bla bla ko sial"

"Wei sial gila apa bla bla bla bla"



Petang tadi masa tengah beratur nak ambik duit kat ATM Maybank.....ada sorang perempuan umur dalam belasan tahun kot dengan kawan dia lelaki......

Babi....bengong.....gila......sial....fuck......

Itu je yang diulang-ulang banyak kali plak tu......ya Allah aku yang tumpang malu....rasa tebal muka macam nak menyorok je kat dalam ATM tu......ye la dah la orang ramai tadi......suara plak kuat macam nak tarik perhatian......aku rasa semua orang yang beratur nak cucuk duit dengan yang ada di sekeliling tu dengar......

Memang dah selalu dengar pun time keluar tempat ramai2 macam tu......tapi selalu tak kuat......so aku pun takde la ikut termalu kan....ni kalau boleh nak bagi satu Sunway Pyramid tu dengar......adoiiiiiiiiiiii.......senang kata macam attention seeker gitu kau....


Ermmmmm itu kot bahasa moden kebanyakan budak2 a.k.a remaja2 sekarang.....ingat ye KEBANYAKAN bukan SEMUA hehehe.....kalau nak cakap2 macam tu pun tak payah la kuat2 sangat.......control sikit suara jangan dok jadi macam speaker 6 bijik ok....tapi kalau tak cakap lagi cantik :)


P/S: Kesian babi mungkin tersedak kot banyak kali nama dipanggil-panggil.....agaknya kalau lama lagi aku kat situ tadi dah cukup kot sekandang babi ;P


22 December 2011

PMR ohhhh PMR

Hari ni 22 Dec 2011 keputusan PMR diumumkan.....dup dap dup dap dup dap.....aku plak yang nervous mengalahkan budak2 yang nak ambik result ni hehe.....

Bukan apa sebab my lil bro pun ambik result PMR jugak kan hari ni....so sebagai kakak harus la aku nervous kooo.....dari pagi2 lagi aku dah call dia tanya macam mana padahal time tu result belum keluar lagi....tak sabar ni tau.....dua kali plak tu aku call dia haha melampau kan......

So aku pesan apa-apa hal nanti call aku......lepas dah dapat result tu dia terus call aku cakap dapat 8A......yahuuuuu sebagai kakak aku tumpang gembira la kan....Alhamdulillah syukur sangat2....harap dapat teruskan kecemerlangan ni dalam SPM plak....

Sorang lagi adik aku tengah tunggu result SPM....hope dapat yang terbaik seperti mana sebelum ni....

Syukur Alhamdulillah adik-adik aku cemerlang dalam akademik setakat ni......harap dapat teruskan kecemerlangan ni sampai bila2.....

Sekurang-kurangnya mak dengan ayah bahagia dan berbangga dengan kejayaan anak-anaknya....dapat balas jasa orang tua yang dah bersusah payah membesarkan kita.....yang tak pernah menghampakan permintaan anak-anak......

Ya Allah limpahkan rahmat terhadap kami.....berikan ketenangan kepada kami.....permudahkan segala urusan kami.....dekatkan kami dengan pintu kejayaan.....supaya kami terus dapat berbakti di dunia dan akhirat....tiada apa yang kami harapkan selain kebahagiaan kedua2 ibu bapa....Amin....


20 December 2011

Weekend Punya Aktiviti

Fuhhhhh hari ni baru dapat jenguk blog kesayangan ni.....ingat nak update semalam...dah bukak pun tapi terbiar macam tu tak taip apa-apa hehe....


Sabtu dengan Ahad tu memang agak busy la.....keluar pagi2 malam baru balik :D


Sabtu tu aku pergi Melaka ada kenduri kawin kawan aku.....nasib baik tak sesat....ikut map je terus jumpa rumah pengantin.....sampai kawan aku cakap wahhhhh tererrrr la walaupun tak biasa tapi boleh sampai dengan mudah hehe....balik dari kenduri tu jalan-jalan kat Melaka kejap then petang tu terus balik KL....

Ahad tu ada kenduri lagi kawan ofis aku kat Klang.....kali ni pun tak sesat jugak....ikut map je terus sampai dengan mudah hehe......good good good my driver ;P

Balik dari kenduri kat Klang tu aku ke Shah Alam hantar kawan kat sana....tukar baju kat rumah dia......then terus ke Hot Import Nights (HIN) kat Stadium Malawati, Shah Alam......harus la kena tukar baju kan.......takkan aku nak pergi tengok auto show pakai baju kurung kot huahuahua....

Masuk je dalam tu huiiiiii giler kejap aku tengok kereta2 kat sana......menggoda mengancam bombastic habis la......rasa macam nak curi sebijik bawak balik (verangan!!!) ......apa lagi kegilaan aku bermula....habis kat semua kereta aku ambik gambar hehehe.....kalah model seksi seksa tu...

Lepas tu kan masa tengah dok pusing2 tu aku jumpa Fasha Sandha dengan Jejai siap jalan pegang tangan lagi tu uolllssss hehehe....kata dah putus hari tu kan....ntah la biasa la artis macam2 cerita :)

Dah puas pusing2 belek2 kereta tu......kaki pun dah lenguh so berangkat la balik.....tapi bukan balik ke rumah ok......agenda hari Ahad tu belum habis lagi.....berangkat ke One Utama tengok wayang la plak Mission Impossible 4.......movie ni memang best sebab aku memang minat movie2 aksi macam ni.....dah habis tengok wayang tu baru la balik ke rumah.....apa pun memang enjoy habis la weekend lepas.....


Ada masa nanti aku upload gambar2 masa weekend tu ok.......tataaaaaaaaa ^_^


16 December 2011

Kejayaan Terletak Di Tangan Kita

Apabila ditanya "adakah anda mahu berjaya?"...... Jawapannya tentu sekali YES nak berjaya.

Semua orang nak berjaya. Tetapi apabila kejayaan itu tidak diperoleh, lihat dan kaji diri sendiri. Sebagai manusia jangan terlalu mengharapkan orang lain untuk berjaya dalam hidup. Apa yang penting ialah usaha yang bersungguh-sungguh.

Dalam usaha kita untuk mencapai kejayaan, mulakan langkah dengan melakukan perubahan yang kecil terlebih dahulu. Sebelum buat sesuatu perkara itu, tanamkan dalam minda dan jiwa dengan kata-kata yang positif. Jangan pernah berkata tidak sebelum mencuba dan berjuang kerana tiada apa yang mustahil. Selain itu, jangan suka menyalahkan orang lain.

Semangat juga penting supaya kita tidak mudah berputus asa dalam setiap perkara yang dilakukan. Kekuatan seseorang tidak datang dari kemampuan fizikal, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah.

Lakukan perancangan yang bijak dan betul supaya hidup kita ada matlamat. Kita tahu ke mana arah tujuan kita yang sebenar. Hal ini supaya setiap apa yang kita lakukan berjalan dengan lancar dan sempurna walaupun terpaksa menempuh halangan dan kepahitan. Tidak ada manusia yang hidup untuk gagal, tetapi tidak merancang adalah merancang untuk gagal.

Kita perlu ingat bahawa dengan ilmu akan dapat menjaga dan memelihara hidup kita walau di mana jua kita berada. Kedua-duanya sama penting iaitu ilmu dunia dan juga ilmu akhirat. Kesimpulannya jadilah manusia yang sering dahagakan ilmu, sentiasa mengejar ilmu, dan tidak pernah jemu mengejar ilmu sehingga ke akhir hayat. Insya Allah kejayaan akan menjadi milik kita.


15 December 2011

Ada Lagi Pesen Macam Ni

Kalau korang la kan bengang tak kalau pesen jenis telefon nak bercakap dengan kita tapi tak nak bagitau nama......kalau aku memang aku bengang.....aku tanya dua tiga kali je...tak nak bagitau sudah....aku matikan je panggilan tu huahuahua.....nasib la kan....


Bukannya apa entah la aku tak suka dan rasa macam buang masa layan orang macam tu.....silap orang la kalau nak call aku tapi dok buat pesen perangai macam tu.....


Teettttt teeettttttt.......( ini bunyi telefon ok)


Aku: "Hello ye sape ni?"

Caller: "Eh Nik kau buat apa ni?"

Aku: "Takde buat apa la dok saje2 je tengok tv....sape ni?"

Caller: "Kau apa kabar.....sihat tak?"

Aku: "Ye la sape ni....bagitau la nama dulu kalau ye pun."

Caller: "Eh tak kan la tak ingat.....cuba ingat betul2.....hari tu kan kita pernah jumpa tak kan dah tak cam kot."

Hoiiiiii kau ingat aku jumpa kau sorang je ke sepanjang 27 tahun aku hidup ni....kalau ye memang la aku ingat......then kau ingat otak aku ni mesin ke apa....bila bercakap dengan orang kat luar...bila dengar dalam telefon terus otak aku tafsir secara automatik suara sape....gitu???? huhuhu...hari2 aku jumpa dan bercakap dengan ramai orang......ishhhhh geram je tau bila asyik2 dok ulang suruh aku ingat dia tu sape....


Aku: "La mana la aku ingat kalau setakat dengar suara dalam telefon je...lain la kalau jumpa kat luar boleh la kau nak tanya aku ingat lagi tak kat kau.....sape ni?"

Caller: "Cuba la ingat betul-betul."

Aku: "Apa yang susah sangat nak bagitau nama ni....bagitau je la kan senang citer tak payah aku dok tanya banyak2 kali....tak kan aku nak bercakap dengan orang yang aku tak tau."

Caller: "Kau apa kabar.......sihat ke?

Aishhhhh tak paham soalan ke dia ni? Aku tanya nama sape sibuk dok suruh aku cuba ingat...cuba ingat....lepas tu dok asyik bertanya kabar sihat ke tak....mengundang kemarahan ni huhhhhh.....


Aku: "Ok aku tak ingat sape....bye!"


Ambik kau....aku terus matikan panggilan....annoying betul la kan....


Pengajarannya tolong matang sikit kalau nak call orang tu......please la straight to the point....kalau orang tanya nama tu maknanya tak tau sape dan nak tau.......kita bukannya budak2 lagi dok ehhheeeee ehhheeeee bila orang tanya soalan....jangan dok buat suara gedik mintak lempang 14 ratus das boleh tak....

Aku rasa ni kawan aku tapi yang tak berapa rapat....sebab kalau kawan yang selalu aku jumpa or selalu bercakap diaorang tau aku ni jenis macam mana.....tak suka layan jenis ala2 gedik macam tu lagi2 lelaki......kategori gedik la tu kan kalau orang tanya tak nak jawab....ye dok hehehe....

Aku jenis simple je.....tak suka layan benda remeh temeh yang membuang masa...tak nak jawab sudah ada aku kisah.....adoiiiii macam2 manusia ni kan.....lucu pun ada gak kahkahkah :D


14 December 2011

Saat Terindah Dalam Hidup

Kalau sesiapa tanya apakah saat yang paling indah dalam hidup.....tentu la zaman sekolah kan....kebanyakan orang macam tu kot apabila ditanya.....

Aku tergerak hati untuk update blog tentang ni hari ni......entah la tiba-tiba plak teringat kenangan waktu zaman persekolahan......waktu riang ria.....tak payah nak fikir apa time tu.......pergi sekolah....belajar...balik sekolah...main-main....jumpa kawan-kawan huhu....

Begitu pantas sekali masa berlalu.....rasa baru semalam berada dalam kelas....belajar....horey2 dengan kawan-kawan time cikgu takde hahahaha....best kan dulu-dulu.....kalau time cikgu lambat masuk atau memang tak masuk ada hal lain perghhhh semua suka kot kihkihkih.....indahnya saat itu :)


Start masuk sekolah masa umur 5 tahun lagi.....time tu bukan fikir nak belajar pun....pergi sekolah sebab nak main dengan kawan-kawan....biasa la budak-budak kan takde benda lain yang difikir kecuali nak seronok2 je......makan sama-sama main sama-sama.....gaduh-gaduh sebab berebut barang mainan.....aku nakal giler time tu suka buli kawan-kawan yang kecik dari aku hehehe......lepas tu pukul 11.30 balik....sampai umur 6 tahun aku kat situ....indahnya saat itu :)

Masuk sekolah rendah pun sama.....sekolah dekat je dengan rumah pergi jalan kaki 5 minit je.....kadang-kadang naik basikal.....masa Darjah 1 dan 2 aku still lagi nakal suka kacau orang hahaha giler kan......naik Darjah 3 dah kurang sikit nakal tu.....selalu dapat A untuk subjek English dari Darjah 1 sampai la Darjah 6.....selalu naik pentas terima hadiah....aktif sukan dan aktiviti-aktiviti lain.....ingat lagi masa Darjah 6 dapat no. 1 dalam kelas dan terbaik keseluruhan.....balik rumah tunjuk buku rekod kat ayah terus time tu jugak ayah bawak pergi bandar belikan basikal racing yang memang famous time tu yang aku dok idamkan......gembira tak terkata...thanks ayah......indahnya saat itu :)

Masuk sekolah menengah dekat jugak cuma kat kampung sebelah......awal2 masuk tu aku ok lagi......still rajin lagi.......lama-lama jadi makin malas.....time tu umur baru nak meningkat remaja kan.....jadi banyak main-main....banyak berkawan....malas belajar..... tapi masih dalam kawalan la....sebab nakal2 aku time tu pun masih ada pegangan......sampai satu ketika result exam aku teruk sikit hehehe.....time tu rasa macam tersentak.....perasaan time tu macam jatuh tergolek tau...aku sedih...aku malu dengan keluarga.....dengan orang sekeliling...sebab tak sepatutnya aku dapat macam tu....tapi aku bersyukur mungkin ini pengajaran untuk aku supaya tak jauh tersasar dari matlamat hidup.....

Masuk Form 3 aku berubah jadi rajin balik....aku jauhkan diri dari perkara2 negatif....aku tak nak lagi ulang kesilapan yang boleh memusnahkan masa depan aku.....aku belajar betul2 time tu....masa percubaan PMR aku antara the best student naik pentas ambik hadiah......tapi masa exam sebenar aku tak mampu nak jadi the best......sedih tu memang la sedih kan tapi aku buat tak tau je la....buat apa nak fikir benda yang dah lepas kan.....aku kan rock and cool hehehe.....baik fokus untuk yang seterusnya iaitu SPM.....

Lepas PMR aku still belajar kat sekolah yang sama sampai la Form 6......belajar seperti biasa.....aktif sukan dan aktiviti-aktiviti ko-kurikulum...teruskan kehidupan macam biasa....lepas SPM aku tak apply mana-mana pun sebab memang dah niat awal2 nak ambik STPM....tak nak ambik diploma sebab rasa macam lambat nak mengejar pengajian untuk ijazah....STPM kan kejap je.....lagipun aku nak fight kakak aku yang jadi best student STPM peringkat daerah sebab dia selalu cabar aku tapi tak dapat huhu sedih.....tapi takpe la....best jugak bila sampai Form 6 kat sekolah yang sama ni....agak famous sebab semua cikgu kenal hehehe...lepas tu cikgu akan cari kita untuk lead apa2 aktiviti sebab dah tau kita macam mana kan......masuk Form 6 aku beralih arah aktif dalam kebudayaan plak....rasa macam tuan puteri je sebab dapat pakai baju cantik2, hiasan yang macam2 kat kepala dengan mekapnya lagi......bukan tak nak bersukan tapi dah tak boleh bersukan sebab kaki aku sakit....aku kan nakal a.k.a buas sikit so dengan tak sengaja landing atas tar dengan motor sampai habis luka2 dan berjahit di kepala ok hahaha.......korang ada......indahnya saat itu :)

Apabila tengok gambar time kecik2 dulu dan zaman sekolah rasa lucu plak......then bandingkan dengan gambar masa kat universiti.......being in school and being in universiti......totally different......zaman sekolah lagi best hehe.....kehidupan di universiti segala-galanya mesti pantas supaya tak ketinggalan....tiada apa yang difikir melainkan segenggam ijazah yang menjadi impian....fikir pasal kerja....apa aku nak jadi lepas ni....fikirkan masa depan sehingga ke 5 atau 10 tahun akan datang.....tapi enjoy tetap enjoy...aku bukan budak skema jenis reti dok diam baca buku......masuk U pun ada gak nakal2 tapi takde la banyak main2 macam zaman sekolah kan......


How faster my life changed.....my school life was the best....

Indahnya saat itu :)


P/S: Aku ni belajar takde masalah setakat pergi sekolah balik sekolah then revision sikit2 kan....time exam tu yang lemah....malas giler ko nak study...dalam banyak2 benda time sekolah...exam la yang paling aku tak suka ;P

Nak tambah P/S lagi: Nakal yang dimaksudkan dalam entry di atas bukannya nakal suka langgar disiplin ke apa.......cuma nakal dengan cara tersendiri....u know that I'm a sempoi and cool person.....so imagine la hehe.....my frens know me better....


Awang Hitam Semakin Kurang Ajar

Ok dalam media cetak atau elektronik selalu keluarkan berita tentang Awang Hitam yang berlagak samseng kat tempat orang. Aku tak faham mereka ni dah la datang negara orang lepas tu suka sangat buat onar.....berlagak plak tu buat macam dok negara sendiri.


Salah satu contoh kat Metro katanya Awang Hitam dok ganggu dan keluarkan kata-kata lucah kat isteri orang tu. Memang pesen mereka kot kan kalau kita selalu dengar pun suka kacau2 perempuan....suka menggoda....jerat perempuan untuk jadikan mangsa penipuan dan macam-macam lagi la.....


Aku kan kalau keluar mana-mana kat area KL ni then terserempak dengan mereka mesti aku lari dok jauh-jauh.....bukan apa takut la sebab mereka ni semacam je. Bukan semua la tapi kebanyakan. Aku ingat lagi time tu aku dari HKL nak balik ke rumah la....so aku naik monorel Chow Kit tu. Masa sampai dekat escalator nak naik ke stesen tu ada la 4,5 orang Awang Hitam ni datang dari arah bertentangan. Masa aku dah nak sampai atas geng Awang Hitam tu baru naik escalator. Mereka macam bising2 dalam bahasa yang aku pun tak faham.....then salah sorang dari mereka tu berlari tiba-tiba ada kat sebelah aku masa jalan nak naik ke platform tu sambil buat ehemm ehemmm.....dalam hati aku terus eewwww gelinya. Takut pun ada gak sebab dah macam2 citer dengar pasal geng ni kan. Aku buat tak tau je. Nasib baik kaki panjang terus langkah besar2 naik ke atas then duduk kat tempat orang ramai.


Lepas tu kan tak habis lagi ni. Masa monorel sampai so aku pegi la beratur. Masa tu mereka dah nak masuk ikut pintu yang belah belakang. Boleh plak tiba-tiba datang nak masuk ikut pintu yang sama dengan aku.....so aku pun lari pegi masuk celah2 orang ramai kat pintu depan sekali. Huhhhh nasib baik stop sampai situ je. Macam bangang je kan mereka ni....ntah apa-apa. Kesimpulannya memang kurang ajar geng Awang Hitam ni sebab kawan2 aku pun pernah cerita benda yang lebih kurang sama jadi kat mereka.....dengan berita-berita yang selalu keluar kat tv dan paper lagi.


Kalau nak baca berita lebih lanjut tentang Awang Hitam yang ganggu isteri orang then kena belasah sampai lembik oleh orang ramai yang sudah muak dengan perangai mereka ni....boleh baca kat sini ok 30 Belasah Awang Hitam Samseng....


13 December 2011

Aku Kehilangan Mu

Ni antara my favourite song......biasa la dah nama pun lahir tahun 80-an kan....so jiwa pun tetap melekat dengan lagu-lagu lama yang pada aku kebanyakannya sangat best ;P




AKU KEHILANGANMU by FRANCISCA PETER


Saat aku kehilanganmu
Hati dibaluti rasa pilu

Kedukaanku pasti berlarutan

Kerna di kecewakan


Bagaikan aur dengan tebing
Kita mengatur langkah seiring
Menghadapi kepahitan hidup berdua

Pernah menangis bersama


Panas dan hujan, ribut dan taufan

Telah menguji kesetiaan
Bersama keyakinan kita jadikan

Mimpi satu kenyataan


Tiada pernah ku menyangka

Kejayaan mengaburi mata

Sehinggakan kau merasa tak lagi perlu

Ku berada di sisimu...



Simptom Awal Gangguan Jin

Salam ini ada sedikit perkongsian yang sangat baik dan berfaedah iaitu SIMPTOM AWAL GANGGUAN JIN yang diambil dari http://wanwma.com/agama/ujian-mengesan-jin-dalam-badan-anda/

Untuk info lanjut boleh layari link kat atas ni ok....semoga kita semua terhindar dari segala gangguan makhluk2 halus ini....Subhanallah...hanya Dia yang mengetahui...


1) Sakit kepala selepas waktu asar ke atas.

2) Badan terasa berat dan malas.

3) Sukar mendapat jodoh.

4) Badan terasa bisa-bisa.

5) Sakit ketika ziarah orang meninggal.

6) Sukar tidur malam.

7) Sakit pinggang tanpa sebab.

8 ) Sakit dada bila waktu asar keatas.

9) Mimpi melihat binatang seperti ular dan sebagainya.

10) Bermimpi bayi atau menyusukan bayi.

11) Bermimpi di tempat tinggi.

12) Bermimpi di tempat yang kotor.

13) Sakit anggota badan tertentu seperti kaki selepas waktu asar.

14) Ada terasa benda bergerak dibawah kulit.

15) Bayi kerap menangis.

16) Bunyi guli jatuh diatas syiling.

17) Suami isteri kerap bertengkar walau perkara kecil.

18) Sayang melampau-lampau pada orang yang baru dikenali.

19) Malas beribadat.

20) Nyanyuk ketika usia lanjut.

21) Panas baran.

22) Sikap berubah secara mendadak.

23) Gelisah dan panas ditengkuk bila dengar al-quran.

24) Suka melakukan tabiat buruk.

25) Kerap sendawa bila mendengar al-quran.

26) Kerap keguguran.

27) Gagal melakukan hubungan kelamin.

28) Mengantuk bila dengar al-quran.

29) Bermimpi seram yang menakutkan.

30) Darah haid turun lebih 15 hari.

31) Batuk yang berpanjangan.

32) Selalu ditindih ketika tidur.

33) Kuat berangan.

34) Terlalu rasa rendah diri dan tidak berkeyakinan.

35) Nafsu seksual yang melampau.

36) Selalu melihat kelibat dirumah.

37) Terasa diri selalu diperhatikan.

38) Mandul.

39) Kerap mendengar sesuatu bisikan.

40) Melihat jin secara terus.

41) Sakit mental atau gila.


10 December 2011

Yeayyyy Cuti Panjang

Actually sekarang kita orang dah mula bercuti ok......3 Januari 2012 baru masuk keje balik hehehe best best best....dapat rehatkan diri dan tenangkan jiwa.....tapi takde le rehat dok saje goyang kaki.....sebab aku kena fokus kat bisnes jugak...cuma beban keje tu kurang la sikit daripada biasa....


Aku takde planning nak pegi mana-mana pun.....just cuti-cuti Malaysia ke kampung a.k.a balik kampung dan lepak-lepak kat KL je la sambil2 buat keje aku sendiri.....

Maybe planning untuk bercuti tu tahun depan kot.....seriously aku rindukan Sabah...rindu nak bersantai kat pulau-pulau......nak ubah angin kejap....ye la setiap hari mengadap KL yang penuh kesesakan ni kadangkala buat aku sesak nafas dan sakit kepala.....


Ok untuk permulaan cuti ni aku dok je melepak kat rumah atau lebih tepat lagi depan tv....pagi2 aku dah layan Detective Conan....lepas tu petang tengok Wonderpets....Jimmy Neutron....Dora The Explorer.....lepas tu entah apa lagi citer aku tengok tadi sebab aku on tv dari pagi sampai ke petang kihkihkih.....bukannya aku dok tengok tv saje2 ok....tengok sambil dok menjahit tudung......ada gak hasilnya kan hehehe....

Jangan plak gelakkan aku ok sebab dok melayan citer kartun je....bukan untuk tontonan budak2 je......dewasa macam aku pun ok apa boleh layan.....ringan sikit tengok citer2 macam ni di hari cuti selepas berbulan-bulan mengadap keje......atau dengan kata lain meraikan cuti panjang....lagipun aku tengah dok menjahit kan nanti tengok citer berat tak fokus plak...klu tak fokus tak siap plak tudung tu kan :D


Ok la selamat bercuti aku ucapkan untuk rakan-rakan seangkatan dan juga student2 sekalian.....jumpa korang semua next semester ok :)



P/S: Bagus jugak kolej ni bagi cuti kat lecturer time cuti semester.....boleh la merasa cuti panjang walaupun dah bekerja ni ;P


08 December 2011

Hari-hari Terakhir Semester

Salam sayang uolssssss....lama giler aku tak update blog....last update 28 Oktober hehehe....giler pemalas kan.....sorry :D

Diam tak diam...pejam celik pejam celik dah bulan ketiga aku kat tempat kerja baru...kejap je masa berlalu...


Rasa macam baru semalam mengajar......rupa-rupanya dah habis semester.....short sem so tak rasa sangat....student2 pun sedang berseronok guling-guling macam tenggiling sebab dah seminggu diaorang bercuti.....minggu depan tiba giliran aku plak untuk bercuti hehehe...suka suka suka ^_^


Banyak pengalaman yang aku dapat dan banyak perkara yang aku belajar sepanjang jadi lecturer kat sini.....aku bersyukur sangat2 dengan segala anugerah ini.....perasaan hati hanya Tuhan yang mengerti....pengalaman ini mendidik hati aku untuk lebih mencintai dan menghargai ilmu dan pengetahuan yang aku miliki.....akan aku jaga dan kongsikan dengan mereka yang memerlukan....walaupun kadangkala diri dan kesabaran teruji.....aku cuba tunaikan tanggungjawab sebagai pendidik sebaik mungkin....




Hari ni sangat busy siapkan apa-apa yang patut untuk department meeting yang terakhir untuk semester ni....mintak2 la semuanya ok....kalau ada kesilapan harap dimaafkan hehehe biasa la aku kan baru first sem kat sini....masih banyak perkara yang perlu dan sedang dipelajari :)


Ok.....tataaaaaaaa ^_^


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails