16 August 2011

Mood Lagu Raya

Hari ni 16 Ramadhan.....16 Ogos....maknanya dah 16 hari kita berpuasa....

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk merasa nikmat berpuasa....harap tahun depan dapat merasa lagi.

Pagi tadi baru sampai KL.....rasa tak puas sebab balik kampung 3 hari je huhu.....hari ni dah start rasa balik ketidakmeriahan berbuka sorang2 kat KL ni. Ye la dok kat kampung mak masak macam-macam.....semestinya yang paling best homemade nasi kerabu by my bonda, ketam masak lemak, ayam masak merah, dan macam-macam lagi la. Kuih pun pelbagai semuanya menambat nafsu perut aku. Tunjuk2 je kat bazar ramadhan tu dan bayar....senang hehe. Selain tu hari-hari masa bukak puasa aku minum air kelapa segar terbaik dari buah kelapa...eh mesti la dari buah kelapa.....tak kan buah rambutan plak. Macam ni air kelapa yang segar sebab baru keluar dari buah kelapa tanpa ada campuran lain....hanya air dan isi kelapa sahaja......memang terbaikkkkkkkkk!!!!

Eh apahal tajuk 'Mood Lagu Raya' tapi sibuk bercerita pasal makanan pulok....jauh benor menyimpangnya.

Sebenarnya nak cakap masuk puasa yang ke 16 aku dah start dengar lagu raya....itu je. Ni ok lagi tau dari dulu hahaha. Aku kan dulu study kat Sabah....kalau nak tau belum masuk bulan puasa lagi aku dah pasang lagu raya. Sadis sungguh bila dok jauh-jauh ni.....eksaitednya lain macam sikit :D

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails