11 August 2011

Buka Puasa with my Lovely BFF

Ini citer yang 9 Ramadhan punya....bukan 9 Ramadhan tahun lepas ye.....tapi 2 hari lepas...

Nak update malam tu jugak sebenarnya tapi mengantuk yang amat sangat....nak bukak mata pun tak larat...maka update ini terpaksa la di postpone ke hari ni ye...

Ni masa kami gi bukak puasa kat Serdang.....entah apa nama restoran tu lupa nak tengok masa masuk tu......signboard ada terpampang masa nak masuk tu tapi diabaikan sebab aku hanya nampak restoran tu je......hahaha biasa la puasa katakan....

Makanan and environment dia best la....tak crowded...dan takde masalah parking...surau pun dekat kat sebelah je....so boleh makan, solat, dan sambung makan lagi hehe tak payah nak rushing nak cari surau jauh2...

Ok layan gambar.....zassssssssssss..


Abaikan muka aku yang pucat tu...langsung tak mekap main keluar macam tu je......keadaan aku yang penat, dengan keje banyak, tak cukup tidur, tak cukup rehat so mood untuk lawa2 tu memang zero la....kualiti gambar tu biasa la dari henpon buruk aku je...lupa nak bawak kamera...

Kat sebelah tu Ana, kawan baik aku masa kat Unibersiti....kawan huhahuha, makan sepinggan, tidur sebantal....not available sebab dah nak kawin raya ke-3 ni hehe...


Ni Sara bestpren masa kat Unibersiti gak.....kawan huhahuha, makan sepinggan, tidur sebantal....kira 1 geng la ni....kat sebelah tu husband dia, Firdaus....tengah mood honeymoon lagi ni...maklum la baru kawin bulan 2 hari tu....

Ok selamat menjamu mata......makan 4 orang je tapi mak aiiiiiii makanan sampai tak muat meja......kuih2 yang dibeli kat bazar ramadhan terpaksa letak atas kerusi dulu....meja tu muat untuk lauk je huhu.......dalam banyak2 meja tu meja kami yang paling meriah....


Ok ni dia my feveret foreber and eber......ayam percik dengan kepak ayam panggang madu.....nasib baik tak terbang...


Ikan siakap masak stim limau


Tomyam.....tapi serius tomyam kat situ best giler....sebab lauknya memang banyak.....puas hati la....kan ada sesetengah tempat memang sedap kuahnya tapi lauknya sikit......'sampah sarap' je yang banyak....okey kalau aku dah puji tu memang sedap la sebab walaupun aku ni makan berselera main bedal je...tp untuk bagi pujian tu memang agak susah.....


Ini la dia kesemuanya.........ayam percik, kepak ayam panggang madu, telur dadar, tomyam campur sampai 2 mangkuk besar, sayur apa ntah tu, ikan siakap stim, dan daging merah takde dalam gambar sebab menyorok kat belakang ikan tu...

Kuih2 yang dibeli tak dapat masuk gambar....maaf ye takde ruang hehe...eh ada 1 kat atas meja tu tauhu sumbat....yang lain2 agar-agar macam2 jenis macam2 kaler, puding karamel, murtabak, popia...tu je la kot...

Tak ingat pukul berapa balik malam tu.....lepas solat maghrib kat surau sebelah restoran tu kami sambung melantak lagi hehe....sambil makan, sambil borak, sambil gelak tak hengat.....nasib baik takde yang sesak nafas atau tercekik makanan.......dari dulu sampai sekarang pantang bersama mesti ada je modal citer lucu....blum lagi ada yang lain...kami pegi yang mana available je ni...yang lain2 ada yang kursus, ada yang jauh....kalau ramai konpem kejang perut hahaha.....macam ni la kami....kalau tengok gambar2 lama sedih giler tau......banyak kenangan....even geng kami yang laki pun tacing tau bila tengok gambar time sama2 dulu huhu....sebab banyak benda or aktiviti yang kami lakukan bersama....hidup sentiasa dikelilingi dengan kegembiraan, susah senang bersama-sama...maklum la semua jauh dari family...nak balik kampung pun kena ikut jalan atas...

Ok berbalik kepada makanan, walaupun banyak tapi memang berbaloi la sebab tak membazir pun.....habis licin tinggal kuah tinggal tulang je...sebab aku pantang order banyak2 lepas tu tak habis....membazir!!! Kami sedar bahawa kami ni perut stokin boleh stretch...sebab tu order banyak...

Emmmmm bila nak diet ni.......ok la tahun 2012 ye. Tata!!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails