23 August 2011

Biar Sakit Asalkan Tetap Vogue

Okey apa yang aku nak katakan ni memang berkait rapat dengan perempuan.


Selalunya mereka yang taksub dengan fesyen....nak selalu nampak vogue di mata umum. Tapi harus diingat jangan biarkan fesyen itu menyeksa korang, membuatkan korang rasa tidak selesa, sakit, dan terpaksa control ayu setiap masa. Tak penat ke huhu.....

Ye la mana taknya.....pegi pasar or shopping pun nak pakai boot 4, 5"......konpem la lama dok pusing2 beli barang tengok barang kan.....balik kaki melecet, lenguh2....tak pasal2 kena tampal plaster lepas tu dok sapu minyak urut.......bila jadi macam ni konpem tak selesa sepanjang korang berjalan tu kan...kesian kaki tu tau. Cuba korang pakai flat shoe ke....tak pun macam aku ni hentam selipar jepun je hahaha konpem tawaf 14 kali pun masih tersenyum. Hoiiiii ye la tu 14 kali....semput noksss.

Keluar shopping atau jalan2 pakai baju ketat like barut nangka....kalau pinggang ramping takpe....ni lemak2 kat pinggang terkeluar dan bila jalan bergegar-gegar....sudahnya dok tarik-tarik baju sebab malu orang nampak. So sila la ukur baju di badan sendiri....pakai la baju yang sesuai dengan badan korang. Tak pun kalau baju tu tiba-tiba mengecil pakai la jacket or cardigan kira dapat la cover kan.

Pakai fake eyelash yang tahap lebat dan panjangnya dah macam bulu mata unta......tengah makan tertanggal hehe. Lain kali gam betul-betul ok tak pun pakai yang biasa2 je......kesian mata tu nak bukak pun macam tak larat. Tengok pejam celik pun sama je sebab kena cover ngan ketebalan bulu mata tu.

Nak berfesyen biar la selesa bukan menyeksa ok......biar sesuai dengan tempat yang kita pegi tu. Jangan la nak pegi pasar pun pakai macam nak pegi party glam......sangat la tidak sehsuaiiiiii ok. Jadi la diri sendiri.....nak tunjuk kat orang ramai yang kita ni up-to-date tapi orang plak dok tengok kita macam tak selesa...kejap-kejap tarik tudung betulkan tudung, betulkan baju, kejap-kejap urut kaki, tengok cermin, dok control itu ini. Tak salah nak berfesyen tapi jangan jadi mangsa fesyen. Terima la hakikat ini.


Ooopsssss opocot kau!


Cantik tak bulu mata I.....kalah unta tau.....maka unta2 sekalian jangan jeles hokeyyyy!


^_^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails