23 July 2011

Nostalgia Moero Attack-燃えろアタック

Entry kali ni berkisar pada kenangan-kenangan lama...best kan rasa nak jadi kecik balik je :D

Ok kita review citer zaman2 kecik cinonet dulu....ye la betul la kan kecik hehe darjah 1 kot time tu...zaman main masak2...main tembak2 perang2 hahaha...nostalgia betul la...





Ingat tak citer Moero Attack iaitu drama televisyen bersiri dari Jepun, tapi dah dialih suara dalam bahasa Melayu di TV1. Kisah pasukan bola tampar wanita Jepun tu kan. Mereka sangat gigih berlatih untuk membawa pasukan Jepun ke Sukan Olimpik.

Citer ni memang femes ames la time tu dan menjadi kegilaan ramai....mana tak gilernya asal petang je semua dah tercongok kat depan TV termasuk aku sekali la tu. Tengah main masak2 ke perang2 ke dengan kawan kat kampung...sanggup tu lari balik ke rumah untuk tengok citer ni. Lepas tu dah habis baru keluar balik sambung main dengan kawan2.

Huiiiii best betul kan lagi2 time spike bola...SUMMERSAULT BERPUSING....huyoooo ganas giler time ni melompat dan berpusing nak spike bola tu. So kami yang time tu masih kanak2 kagum la ternganga...lepas tu dok berangan bestnya kalau dapat buat macam tu hahaha (aku ler tu).

Banyak betul nostalgia zaman kecik ni ye. Masa tu mana la ada Astro, Internet dan mainan2 moden ni. So kitaorang balik sekolah, selain dari main dengan kawan petang2...tengok TV je la kejenya. Nak jadi kecik balik boleh tak hehehe (verangan). Ok lain kali aku update lagi ye benda2 yang menggamit memori ni. Apapun layan dulu video lagu Moero Attack tu...nak lebih2 cari kat Youtube kihkihkih. Bye!!!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails