15 June 2011

Hangen.....hangen...hangennnnnn

Erkkkkkk.....erkkkkkk.....aorkkkkkkkk......

Tajuk entri tak semengah....ini bukan hangen nak marah ke....hangen nak tibai orang ke. Ini hangen satu badan ni....penat tau. Tekan kepala sendawa.....tekan dahi sendawa.....tekan perut sendawa.....urut kaki sendawa. Pening kepala aku huhu.....

Ini la masalah aku kalau makan tak jaga terus badan berangin. Siang tadi dengan tak sarapannya terus keluar. Benda first yang aku makan jeruk buah hahaha....ada mangga, jambu, macam2 la. Dah la perut kosong lepas tu makan benda masam plak. Time lunch tu pergi mcD.....dapat order terus aku sedut air coke hehe. Elok la tu kan....perut kosong....jeruk masam....air coke....sangat elok untuk perut ye ;P. Lepas tu la baru makan yang lain-lain.....fries, burger and nugget. Time tu ok lagi. Rasa macam malas nak balik rumah lagi...so jalan-jalan then pergi karoks. Huhhhh time tu la hangen aku mula datang....semput weh nak singing2 lagi dengan sendawanya. Nasib baik time tu hangen masih di level 1....boleh dikawal.

Dalam pukul 5 lebih balik rumah......dah start menggila erkkkkkk......erkkkkkk.....aorkkkkkkkk......sampai ke malam. Pening kepala tau sebab aku punya sendawa time hangen dalam badan memang tahap kritikal hehe. Kalau sape-sape ada petua nak hilangkan hangen dalam badan ni sharing2 ye.....selain minum halia la kot2 ada cara lain ke.....dulu-dulu rajin gak minum air halia ni. Pati halia terbaik segar dari ladang....tumbuk halia then rendam dalam air panas....tunggu suam baru minum. Tapi yang tak tahannya sambil minum tu kena tutup hidung and minum sekali nafas je ye....kalau berenti konpem dah tak boleh nak sambung minum balik hahaha....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails