25 June 2011

Bukan Malas....Tapiiiiiiii

Ada orang tanya kenapa aku ni malas sangat nak update blog. Nak blogging tapi malassssss.....ada hati kan hehe. Bukan malas.....eh malas tu kadang-kadang ada jugak tau tapi takde la malas sangat...normal la tu kan.

Aku selalu taip-taip lepas tu delete....taip-taip lepas tu delete. Sebenarnya banyak benda yang nak dikongsi....yang nak ditaip kat sini....sebanyak mulut aku time bercakap atau selaju jari aku menaip time chatting dengan kawan-kawan.

Aku takut apa yang aku publish nanti ada kaitan dengan sesiapa.....walaupun itu adalah kenyataan umum. Tak pasal-pasal kan ada yang sentap dengan aku plak huhu....tak nak la kan sentap-sentap ni...tak bestttttt. Bukan apa hati manusia ni kan macam-macam pesen....walaupun kita takde niat nak sentuh pasal dia pun....tup tup dia kata kita mengata dia hehe....kesian la kan.

Ye la sebab sebelum ni aku pernah buat statement kat Facebook aku pasal isu perempuan desperate suka mengejar lelaki. Tiba-tiba ada sorang kawan aku mesej aku marah-marah dia kata tak sangka aku boleh mengata dia macam tu. Aikkkkk tak ke aku terkejut....dari aku yang tak tau apa-apa sebab takde la rapat pun...terus jadi tau sebab secara tak langsung dia dah mengaku. Ada satu lagi pasal status kat FB jugak...ini melibatkan orang yang berlainan dari di atas...aku update lebih kurang gini la bunyinya "kalau dah berada di atas jangan lupa pandang ke bawah...jangan berlagak dengan kejayaan kerana itu hanya pinjaman sementara...kerana bila-bila masa kita akan berada di bawah balik". Haaaa ini pun aku kena marah jugak...kesian kan hehe...dikatanya status tu aku tuju kat dia. Emmm lagi sekali ada pengakuan secara tak langsung. Lain la kalau aku terang-terang sebut nama ke kan....siap buat caps lock lagi. Ini semua adalah generally. Kadang-kadang sedih jugak apa yang kita utarakan secara jujur orang salah erti hehe.

Sebab itu la aku jarang nak update status kat FB bisnes....just update tentang bisnes je...kalau ada status lain pun yang biasa-biasa je. Aku banyak update status kat personal FB je....sebab kat situ hanya kawan-kawan yang dikenali dan mengenali diri aku je. Itu lagi selamat sebab diaorang tau cara aku...tau perangai dan sikap aku macam mana...tau kesukaan aku....faham tentang apa yang cuba aku sampaikan. Kalau kat FB bisnes tu ramai orang yang tak kenal aku akan baca dan aku pun tak tau sape-sape yang baca tu.

Ye la sebab aku banyak update status pasal kehidupan, pengalaman, pengajaran....selalunya status-status macam ni la yang kalau orang jenis over sensitif akan sentap menyentap. Kadang-kadang aku suka update status giler-giler sebab memang itu pun perangai aku suka huhahuha, gelak-gelak, buat lawak. Kalau orang yang jenis tak faham akan cakap ntah apa-apa kan.

Dalam diri aku ada sense of humor dan aku juga boleh jadi seorang yang serius depend on situation la. Ye la aku ni suka baca bahan-bahan motivasi, kisah-kisah benar untuk pengajaran, banyak berkawan dengan macam-macam jenis manusia, dan seumpamanya....at least aku nak la jugak berkongsi apa yang aku baca dan alami dalam kehidupan di blog ini...asyik kongsi kat Facebook dan kat luar secara langsung je kan.

Ok tak kalau lepas ni aku share je apa-apa yang aku rasa patut kat sini. Lantak la kan orang nak cakap apa...nak terasa ke...tak suka ke. Kalau asyik dok fikirkan perasaan orang je sampai bila la aku tak boleh nak menulis. Bagi aku senang je kalau tak suka tak payah baca. Kat sebelah kanan atas ada butang X....so anytime boleh klik situ dan say goodbye hehehe....


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails