24 December 2010

Memori Kampus _ part 1

Ntah la kenapa lately aku terlalu rindukan kehidupan ku masa kat Sabah padahal dah 2 tahun lebih berlalu...rasa ingin jejakkan kaki ke sana lagi..tapi apakan daya dah tertulis rezeki aku kt KL ni...cuma sekarang ni tengah tunggu masa yang sesuai untuk ke sana balik tapi just untuk melancong je la...

Aku rindukan semua yang pernah hadir dalam hidup aku...lecturer2, coursemate , geng2 travel, geng2 makan sepinggan tido sebantal, roommate yang giler2...rindukan suasana kampus, kuliah, exam, library, lab, bas UMS...hahaha sebut bas teringat keganasan aku time berebut naik bas mmg diakui ramai...tak lupa juga sudah tentu rindukan Kota Kinabalu...

Apabila sunyi dok sorang2 mesti aku suka belek gambar2 lama time kat sana...sedih sob sob huhu...di sana tempat aku belajar berdikari, berani, tabah n terlalu banyak pengalaman yang terlalu bernilai...

Tiga tahun rasa macam terlalu lama sangat...tapi bila dah masuk tahun ke3 semester akhir...Ya Allah rasa sayu je sebab aku tahu tu la last aku kat situ...maknanya aku perlu tinggalkan dunia kampus dan melangkah ke dunia baru...

Dum dam dum dam berperang kat sana habis jugak belajar....

Julai 2005 - Mei 2008.....

Akhirnya 24 Ogos 2008....inilah hasilnya......


B.A Hons Psychology (Industrial & Organizational Psychology)


Baru lepas klua dewan...Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar

Depan Dewan Canselor

Bestpren aku...Ikin, mcDa, Mai, Jue & me

Me, mcDa, Mai, Sara, Nizam & Saiful

Bestpren makan2 n jalan....Lan

Heliza tumpang glemer aku hahaha

Ni la anjung kafe kolej kediaman aku...sebelum g dewan ambik gambar dulu ye..

Lepas dah settle semuanya...nak balik hostel...fuhhh penat

------------------------------------------------------------------------------
Hari kedua 25 Ogos 2008...hari yg penuh ngan kegilaan...bergambar dari pagi sampai maghrib...berenti rehat time solat zohor ngan asar je lps tu sambung lagi...abis 1 UMS kitaorg ronda sampai ke luar pagar...bayangkan UMS yang memang besar giler tu kitaorg jalan kaki ambik gambar kat setiap tempat hehe...naik bukit, turun bukit, panjat tangga tu tangga ni...macam2 aksi nasib baik tak guling2 macam citer hindustan...tak pasal2 nanti kena samak sebab kat sana banyak anjing hehe...




Best lepak kat sini...mengadap Laut China Selatan






Kan aku dah cakap sampai ke luar pagar ambik gambar hehe


Cukup2 la tu wei upload gambar!!!! Nak muntah dah orang tengok...dah la kat FB pun aku la ratu upload gambar hahaha...syhhhh banyak lagi gambar sepanjang 3 tahun kat sana...ok nanti kita sambung lagi ye dlm part akan datang (tengok mood n tahap kerajinan aku time tu)...

p/s: entri ni khas untuk kawan2 yang aku rindu...sayang korg muahhh!!! dan pembaca2 lain amnya...



2 comments:

  1. akak yang dah berbelas tahun pun tinggalkan Uitm manjung, kengkadang tu, ada harinya, masih teringat kenangan dengan kengkawan kat sana, rindu pada kenangan lalu, banyak pahit manisnya. kalo tgk album gambar boleh senyum sowang2

    ReplyDelete
  2. hehe tu la kak rindu sgt ngan kenangan giler2 bersama kawan2 yg sekepala...ada kwn laki sy ckp dia x leh tgk gmbr msa ngan kwn2 kt sana nnti mengalir air mata hehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails