29 December 2010

Ayam Goreng + Jalapeno Cheese

Sebenarnya entri ni dari malam tadi lagi nak tulis tapi dah ngantuk giler time tu....terus tak jadi....masuk bilik zzzzzzzzz hehe...maklum la lepas makan konpem ngantuk kan...

Actually malam tadi tengah sibuk-sibuk dok buat kerja tu tiba-tiba lapar giler....nasib baik la boleh control lagi tahap kelaparan tu...klu lapar tahap kritikal boleh jadi Parkinson aku ni hahaha......nak keluar malas sebab dah malam kan...lepas tu teringat ada ayam 5,6 ketul kat dalam freeze....apalagi terus siapkan kerja then masuk ke dapur...

Jeng...jeng...jeng.......................hasilnya...korang jangan jeles ye sebab konpem ramai yang suka benda warna kuning kat atas ayam tu ye...



Sebelum: - celup ayam dalam Tepung Goreng Ayam Adabi...yang bintik2 hitam tu sebab letak serbuk black pepper nak bagi rasa lain sikit...


Hehe ni la dia....walaupun ayam goreng tu gelap sikit tak secantik ayam goreng KFC tapi rasanya memang marveles sebab ada cheese yang warna kuning tu ye....nama dia Jalapeno Cheese....ala macam yang guna kat KFC tu letak atas cheezy wedges....then letak mayonis sekali.....memang makan sampai tak bersuara la...

Ok nanti ada makan-makan lagi update ye....ni la hobi aku tapi nasib baik la tetap maintain slim ^_^

5 comments:

  1. akak kalo bab makan2 camni, kalo slalu buat camni, sah2 makin membulat

    ReplyDelete
  2. wahh .
    cam sedap je .
    tibe3 ase lapar plak :)

    ReplyDelete
  3. mamasyaza; hehe x pe bulat kak asalkan hati senang

    missamy; lapar???? jom la makan hehe...mmg sdp sbb ada cheese tu sebijik mcm kfc pnya...klu time g kfc order cheezy wedges mesti licin cheese tu...

    akuanakpahang; wslm....nah ambk la hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails